Velg en side

En vellykket virksomhet er en bedrift som klarer å skaffe seg kunder, og dette krever merkevarebygging og markedsføring i en eller annen form. Merkevarebygging er like viktig for små bedrifter som for store konsern.

Man strør ofte om seg med uttrykket ‘merkevarebygging’, men hva betyr det egentlig? I følge Design Council, handler det om hvilke assosiasjoner man gjør seg rundt et firma, produkt, tjeneste, individ eller organisasjon. Disse assosiasjonene kan være tilsiktet eller ikke; altså enten aktivt promotert gjennom markedsføring og bygging av bedriftens identitet eller utenfor virksomhetens kontroll, som f.eks. negativ omtale i pressen.

BlackEnterprise.com ønsket å utvikle en helgardert ‘oppskrift’ for en mindre bedrift eller nyoppstartet virksomhet, som vil drive merkebygging og legge en strategi for denne prosessen. De følgende tipsene og rådene kommer fra medlemmer i Young Entrepreneur Council (YEC), en forening for verdens unge og lovende gründere, der man bare får innpass om man har fått invitasjon til å bli medlem. YEC lanserte nylig BusinessCollective i samarbeid med Citi. BusinessCollective er en virtuell og gratis mentorvirksomhet, og har hjulpet millioner av gründere og entreprenører med å starte og utvikle sine bedrifter.

Les mer på Webkonsepter.no